Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                                      27 Φεβρουαρίου 2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


            Μόλις δύο μήνες πριν την λήξη του σχολικού έτους, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του Νόμου Διαμαντοπούλου, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους.
            Με βάση την ανακοίνωση οι υποψήφιοι μαθητές των σχολείων αυτών θα πρέπει τόσο για την είσοδό τους στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια, όσο και στα Πρότυπα – Πειραματικά Λύκεια να εξετασθούν σε ειδικές εξετάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
            Δηλώνουμε την πλήρη, κάθετη και έντονη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο μέτρο, με δεδομένη την πανελλαδική αντίθεση του κλάδου τόσο συνολικά στο Νόμο αυτό όσο και στη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων για την αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης.
            Με μια ακραία έκδοση της Αριστείας γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού των μαθητών που ήδη φοιτούν με ένα τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιότυπα ρατσιστικός, εισάγοντας την έννοια της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος με βάση μια 2ωρη εξέταση αμφιβόλου ποιότητας  και δεν συνάδει με την ουσία και τους στόχους του Δημόσιου σχολείου.
            Μάλιστα οι εξετάσεις αυτές θα γίνουν με ένα εντελώς αντιεκπαιδευτικό τρόπο, μιας και φωτογραφίζονται από την ανακοίνωση της Διοικούσας επιτροπής των ΠΠΣ ότι θα γίνουν με θέματα κατά PISA, που τα παιδιά με κανένα τρόπο δεν έχουν καν διδαχθεί, όπως προκύπτει από τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών τόσο του Γυμνασίου, όσο και του Δημοτικού Σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις κατά PISA γίνονται για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών συστημάτων από μια “συγκεκριμένη σκοπιά” και όχι για την διαλογή μαθητών μέσα από αυτού του τύπου τις εξετάσεις.
            Επιπλέον, παρατηρείται πρωτοφανής έξαρση των διαφημίσεων της παραπαιδείας και μάλιστα με διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία αυτά.
            Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τύπου διαχωρισμούς των μαθητών μας, σε κάθε προσπάθεια αποκοπής Δημόσιων σχολείων και παράδοσή τους ως βορά στις επιταγές του πολυδιαφημιζόμενου Σχολείου της Αγοράς.
            Καλούμε τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτά τα Σχολεία να μην συμμετέχουν σ' αυτό το έγκλημα διαλογής των μαθητών τους, να παλέψουν μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την κατάργηση των εξετάσεων και την ανατροπή του Νόμου Διαμαντοπούλου, που μόνο δεινά έχει μέχρι στιγμής προσθέσει στα Σχολεία αυτά.
            Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι η πλήρης και τεκμηριωμένη επίσημη θέση του κλάδου μας είναι “Δεν χρειαζόμαστε σχολειά Αριστείας, αλλά Άριστα Σχολεία για όλους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΔΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου