Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Διαγωνισμός Φωτογραφίας!

«… στο δρόμο για το σχολείο!»

Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

1η Απριλίου ως 30 Μαϊου 2016
Για όλους εμάς, τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, που προερχόμαστε από διάφορες συνοικίες της Αθήνας είναι μεγάλη τύχη να περπατάμε καθημερινά τα ήρεμα πρωινά στη σύγχρονη Πλάκα, μια γειτονιά ανθρώπινη, πολύ-χρωμη, αντιφατική κάποιες φορές αλλά και έντονα φορτισμένη από το βάρος της ιστορίας. Πλάι στις πολλές ταβέρνες και τα μαγαζιά που πουλάνε παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά στους τουρίστες, πλάι στα παλαιοπωλεία, τις κρυμμένες βυζαντινές εκκλησίες, τα νεοκλασικά σπίτια, τα μαρμάρινα μπαλκόνια που κοσμούν τα μικρά, πλακόστρωτα σοκάκια, ανακαλύπτει κανείς, σε πολλές γωνιές, αναφορές στην ιστορία του σχολείου μας, στην ιστορία της πόλης και του τόπου μας.
Αναζητώντας μνήμες, εικόνες, αισθήσεις, αυτές τις εφήμερες και συνάμα διαχρο-νικές αποτυπώσεις, διοργανώνουμε μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «… στο δρόμο για το σχολείο!». Σκοπός μας είναι να καταγράψουμε μέσα από τη ματιά των μαθητών την αισθητική μιας γειτονιάς όπου ανασαίνουν ακόμα, συμβιώνουν αρμονικά τα απομεινάρια του αρχαίου κόσμου, στην καρδιά της σύγχρονης πόλης. Να προ-σεγγίσουμε και να αναδείξουμε αυτή την καθημερινή εφηβική ματιά, τόσο διαφορετική από αυτή των επισκεπτών και των τουριστών, τολμηρή, ευαίσθητη και σκωπτική ίσως με την οποία οι μαθητές θα προσθέσουν τη δική τους ψηφίδα και θα αφήσουν το δικό τους ίχνος, συνθέτοντας την ταυτότητα της σημερινής «γειτονιάς των ονείρων», της αρχαιότερης συνοικίας της Αθήνας.


ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο: Μια φωτογραφική μηχανή (www.photoagora.gr - Ακαδημίας 69 Αθήνα)

2ο Βραβείο: Δύο εισιτήρια για τη συναυλία των Scorpions - 20 Ιουλίου 2016

3ο Βραβείο: Δύο ημερήσια εισιτήρια για το Allou! Fun Park

4o Βραβείο: Δεκαπέντε (15) φωτογραφίες που θα προκύψουν από την κριτική επιτροπή θα παραλάβουν τιμητική διάκριση.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείων και έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών που θα διοργανώσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε αίθουσα τέχνης της 1ης δημοτικής κοινότητας με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα δελτία και τους όρους συμμετοχής για το διαγωνισμό καθώς και περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες που πιθανόν χρειαστείτε θα βρείτε στον ιστότοπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων http://1-peiramatiko.blogspot.gr/.
Επιμέλεια διοργάνωσης: Μαρία Δικαίου, 6975 700 702, mariadikaiou666@gmail.com


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
για το διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:

«... στο δρόμο για το σχολείο!»

1. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές και στις μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, οι οποίοι/ες μπορούν να αποστείλουν μέχρι δύο (2) φωτογραφίες ο καθένας/μια. Το δικαίωμα συμμετοχής είναι έγκυρο εφόσον συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

2. Η επιλογή και βράβευση των φωτογραφιών θα γίνει από επιτροπή καλλιτεχνών (φωτογράφων, εικαστικών και εκπαιδευτικών). Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν πριν τη λήξη της υποβολής των έργων στον ιστότοπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

3. Η ημερομηνία και ο χώρος της απονομής των βραβείων καθώς και της έκθεσης φωτογραφίας θα ανακοινωθεί εντός της διάρκειας του διαγωνισμού.

4. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από 1ης Απριλίου μέχρι και 30ης Μαϊου 2016.

5. Οι φωτογραφίες ασπρόμαυρες ή έγχρωμες μπορούν να ληφθούν με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή ψηφιακή ή αναλογική ή κινητό τηλέφωνο.

6. Υποβάλλονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, σε αρχεία μορφής JPEG. Ανάλυση 300 pixel/inch ως 180 p/i. Μέγεθος (η μεγάλη διάσταση): 1500 pixels

7. Οι φωτογραφίες αποστέλλονται στην ηλεκτρονική  διεύθυνση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Peiramatiko1@gmail.com, ή παραδίδονται σε ψηφιακή μορφή (CD, USB) στους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων. Συνοδεύονται υποχρεωτικά από τη φόρμα συμμετοχής και τα απαραίτητα στοιχεία που περιλαμβάνει αυτή.

8. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εκχωρούν στο διοργανωτή -σύλλογο γονέων και κηδεμόνων- το δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, τα ΜΜΕ ή το διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό υλικό για εκθέσεις ή παρουσιάσεις σε εκτυπωμένη φυσική μορφή, προβολές κλπ.

9. Αποκλείεται πάσης φύσεως εμπορική εκμετάλλευση του φωτογραφικού υλικού από το διοργανωτή.

10. Αναφορά στον/στην δημιουργό στον/στην οποίο/α ανήκει το έργο θα γίνεται υποχρεωτικά κάθε φορά που αυτό παρουσιάζεται ή δημοσιεύεται στο κοινό.

11. Οι φωτογραφίες πορτρέτων ατομικών ή ομαδικών που κρίνονται υβριστικές ή προσβλητικές για πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων (παρέες παιδιών, μαθητών, περαστικών, κατοίκων ή τουριστών κλπ)  δεν θα γίνονται δεκτές στο διαγωνισμό.

12. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για τυχόν κακόβουλη χρήση του φωτογραφικού υλικού π.χ. ανάρτηση φωτογραφίας που δεν ανήκει στο άτομο που την υπέβαλε. Στην περίπτωση που αποδειχθεί κακόβουλη χρήση φωτογραφίας, η συμμετοχή στο διαγωνισμό του ατόμου που τη διέπραξε καθίσταται αυτομάτως άκυρη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου