Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Γραμμή για το παιδί 11525

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τη σύσταση του νέου ΔΣ του Συλλόγου μας, ενημερωθήκαμε δι’ αλληλογραφίας για τη «Γραμμή  για το Παιδί 11525». Στον σύνδεσμο σας κοινοποιούμε την επιστολή του φορέα.

Θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λάβετε συμβουλευτική ή ψυχολογική υποστήριξη, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας, για κάθε θέμα που πιθανόν  σας προβληματίζει.
Με δεδομένο ότι η περίοδος της εφηβείας είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη, συναισθηματικά ευμετάβλητη και υπαρξιακά και κοινωνικά αγχογόνος, η δυνατότητα μιας άμεσης, ανώνυμης επικοινωνίας με ειδικούς μπορεί να μας βγάλει από μια δύσκολη στιγμή ή περίσταση και να εξομαλύνει καταστάσεις που ίσως να ξέφευγαν από τον έλεγχό μας.

Σας προτείνουμε λοιπόν, την προσεκτική ανάγνωση των συνημμένων κειμένων, την ενημέρωση των παιδιών σας σχετικά με τη «Γραμμή  για το Παιδί 11525» και την προτροπή να την χρησιμοποιήσουν είτε για τους ίδιους είτε για τους φίλους τους, όποτε κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιον.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρά τη μεγάλη αγάπη που τρέφουμε οι γονείς για τα παιδιά μας, μερικές φορές είναι μια τρίτη, ξένη, ψύχραιμη φωνή που μπορεί να τα βοηθήσει περισσότερο να απεμπλακούν από μια στενάχωρη ή δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Εμείς, ως σύλλογος γονέων είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε ή πέσει στην αντίληψή σας και το κρίνετε σημαντικό, να μας ενημερώσετε. Γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονοι καιροί απαιτούν τεράστιο μέρος της ενέργειάς σας προκειμένου να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητα αλλά παρακαλούμε μην αμελείτε, κατά το δυνατόν, τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των παιδιών μας.

Φιλικά


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου