Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 114 – ΑΘΗΝΑ τ. κ. 10558


ΑΘΗΝΑ, 8 NOEMΒΡΗ 2012
                                                               ΑΠ: 99


ΠΡΟΣ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΙΝ:
1. ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ-    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
2. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ




ΘΕΜΑ:    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ

          ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Κύριοι,


          εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 1ου Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, είμαστε από το ρόλο μας υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο με την ονομασία “ Σχολείου” που βρίσκεται στην πίσω πλευρά από το κύριο κτήριο του Σχολείου των παιδιών μας όπως περιγράφεται παρακάτω:

1.     Απαράδεκτο επίπεδο καθαριότητας. Έχει σχεδόν ξεχαστεί από τις υπηρεσίες σας. Ακόμα και εξαρτήματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι διασπαρμένα σε όλο το μήκος του πεζόδρομου εκτός των άλλων απορριμμάτων που συσσωρεύονται κατά καιρούς (θρυμματισμένα μπουκάλια κλπ).

2.     Ελλιπέστατη ύπαρξη φωτισμού, με αποτέλεσμα τις ώρες που το Σχολείο λειτουργεί παρατεταμένα για διάφορες εκδηλώσεις, ο πεζόδρομος να καθίσταται αδιάβατος για τα ανήλικα παιδιά μας.

3.     Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, ο πεζόδρομος αυτός έχει αποτελέσει κατάλυμα αστέγων, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως επίσης και πεδίο πιθανής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθ’ όλο το 24ωρο.

4.     Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από τα παιδιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας κατά την πρόσβασή τους στο χώρο άθλησης του σχολείου, ο οποίος διαχωρίζεται από το κυρίως Σχολικό συγκρότημα με τον εν λόγω πεζόδρομο.

          Ένεκα όλων των ανωτέρω, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για την εγκατάλειψη των χώρων αυτών, δεδομένου ότι γειτνιάζουν με Σχολική κοινότητα, και χρήζουν επιμελέστατης φροντίδας.

          Σας καλούμε λοιπόν να προβείτε άμεσα, ως κατά το νόμο διαχειριστές της κτηριακής περιουσίας των σχολείων της Αθήνας, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σχεδιασμό τέτοιο που να δυνηθεί να επιλύσει σε μόνιμη βάση, τόσο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως σχολική κοινότητα για την αξιοπρεπή ύπαρξη και λειτουργία μας, αλλά και με ανθρώπινο και κοινωνικά ορθό τρόπο απέναντι στους ανθρώπους που η ζωή τούς έχει φέρει να αποκρύπτουν την ύπαρξή τους στα σκοτάδια των εγκαταλελειμμένων από την πολιτεία κοινόχρηστων χώρων.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας  για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή και συνεργασία με σκοπό τη διευθέτηση του θέματος. Αναμένουμε, τέλος να μας απαντήσετε στην παρούσα έγγραφη αίτηση - διαμαρτυρία μας σε εύλογο χρονικό διάστημα, όσο αφορά τις ενέργειές σας που θα επιλύσουν το πρόβλημα με μόνιμο και σταθερό τρόπο.






Με τιμή

για το Δ.Σ.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΔΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΜΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου