Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ανοιξιάτικη Εκδρομή στο Αμφιάρειο Ωρωπού

Αγαπητοί γονείς,

Καθώς η άνοιξη κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα, σκεφτήκαμε να οργανώσουμε μια κοντινή απόδραση στο Αμφιάρειο Ωρωπού την Κυριακή 2 Απριλίου 2016.

Το Αμφιάρειο του Ωρωπού βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού, το Μαυροδήλεσι, που τη διασχίζει ένα ξερό ποτάμι το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα. Το Αμφιάρειο ήταν το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου. Σε όλη την περίοδο της λειτουργίας του ήταν το εθνικό ιερό του Ωρωπού, μιας από τις παλαιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Το Αμφιάρειο ιδρύθηκε στα τέλη του 5ου αι. π.Χ. όταν ο Ωρωπός ήταν στα χέρια των Αθηναίων. Ο Αμφιάραος ανήκε στις θεότητες του κάτω κόσμου. Η ευτυχέστερη ίσως περίοδος της ιστορίας του Αμφιαρείου ήταν ο 3ος αιώνας π.Χ. και το πρώτο μισό του 2ου αιώνα π.Χ. (ως το 146 π.Χ.), οπότε ο Ωρωπός ήταν μέλος του Κοινού των Βοιωτών. 

Το κόστος εισόδου είναι 2,00 € μόνο για τους ενήλικες εκτός αν εμπίπτουν σε κάποιες κατηγορίες απαλλαγής όπως αυτές περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο του Υπ. Πολιτισμού. Στα παιδιά και οι μαθητές έως 18 ετών παρέχεται δωρεάν είσοδος.

Πηγές πληροφοριών
Υπ. Πολιτισμού
Περιοδικό Αρχαιολογία

Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει ξενάγηση στο χώρο. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα έχουμε τη δυνατότητα για πικ νικ σε παρακείμενο χώρο είτε να μεταβούμε στον Ωρωπό για βόλτα και φαγητό.


Το κόστος κατ' άτομο για μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο 8,00  

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη φόρμα που ακολουθεί. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Μαρτίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του ΔΣ στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην αρχική σελίδα του blog. 

Σας περιμένουμε όλους!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Πειρ. Γυμνασίου Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου