Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

 «Ματιές στη Μεσόγειο»
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Κυριακή 14 Ιουνίου 2015
Το 1ο και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αθήνας, διοργανώνουν στις 14 Ιουνίου μία μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να αναδειχθεί η Μεσόγειος ως πεδίο συνάντησης λαών, πολιτισμών και ιδεών, αλλά και ως χώρος του απόλυτου δράματος που ζούμε τους τελευταίους μήνες με χιλιάδες ανθρώπους να την διασχίζουν απελπισμένοι, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και βρίσκοντας αντί γι’ αυτήν φρικτό θάνατο στα νερά της.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ. Επίσης θα συμμετάσχουν το 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Σχολικό Δίκτυο «Η τάξη μου ταξιδεύει με τον Περσέα», το Λύκειο  Αγίου Νικολάου Λεμεσού Κύπρου, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής και το Σχολείο του Καστρινιάνο Ντέι Γκρέτσι (Σαλέντο, Κ. Ιταλία).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Έκθεση με δημιουργίες των παιδιών των σχολείων που συμμετέχουν, με θέματα που περιλαμβάνουν τις διαδρομές του Οδυσσέα και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την ανάπτυξη των επιστημών και των μαθηματικών, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, τις εθνικές εκδοχές της Μεσογειακής κουζίνας, τα ταξίδι των μετοίκων αλλά και τις τραγικές διαδρομές των μεταναστών και άλλα.
- Έκθεση ζωγραφικής
- Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από χώρες της Μεσογείου για εφήβους και ενήλικο κοινό 13+ από τον Δημήτρη Προύσαλη (Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη). - Εργαστήρια γραφής σε διάφορες ιστορικές γλώσσες της Μεσογείου,  πειράματα και βιωματικά παιχνίδια σχετικά με το περιβάλλον.
- Συζήτηση και παρουσιάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 7:00 στο κτίριο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, με τη συμμετοχή του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη, του εκπροσώπου του Δικτύου Μεσόγειος ΣΟΣ Ευάγγελου Κουκιάσα, του αρχαιολόγου και ερευνητή Νίκου Μελβάνι και του δημοσιογράφου Αποστόλη Φωτιάδη.
- Συναυλίες, στις 20:45 με την χορωδία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και στις 21:30 με την Τυνήσια καλλιτέχνιδα Λάμια Μπετίουι η οποία ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια, τραγουδώντας πάντοτε για την «κοινή μας θάλασσα». Παράλληλα θα υπάρχουν πάγκοι με φαγητά από διάφορες χώρες έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουμε τη μουσική της Μεσογείου αλλά να χαρούμε  και τις γεύσεις της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Info:
Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο και κτίριο «Μηχανουργείο»
Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων είναι 17:00 -24:00

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου